המדריך המלא לטקס חינה

טקס החינה הוא אחד האירועים המרגשים ביותר שתחוו כזוג צעיר. הוא אינו גדול כמו החתונה – בו לרב יש גם נוכחים רבים ואתם בהתרגשות שיא. למעשה, הוא מהווה את יריית הפתיחה בחגיגות הגדולות הקשורות לנישואין, כאשר בדרך כלל הוא מצומצם יותר ומאפשר לכם להיות עם הקרובים ביותר אליכם.

כדי למנוע מטקס החינה להפוך לנטל בין שאר המטלות והעומס הרגשי הקשור בחתונה, כדאי לתכנן בקפידה את כמות האנרגיה שאתם הולכים להוציא על תכנון האירוע ועל כן, יש להצטייד בכל האינפורמציה הדרושה מראש. אז הכינו דף ועט, ורשמו לעצמכם את כל הטיפים החשובים שריכזנו עבורכם במאמר.

שנתחיל?

הפקה עצמאית או עם חברת הפקות ייחודית?

ובכן, זו בהחלט שאלה שתצטרכו לשאול את עצמכם. בחירת חברה להפקת אירוע החינה היא הדבר הראשון שעליכם לקחת בחשבון בתכנון האירוע. שימו לב שככל שחברת ההפקה דואגת ליותר פרטים – יותר טוב. אתם בטח לא תהיו פנויים להתעסק עם שרשרת ספקים בלתי נגמרת, תיאומים ולוגיסטיקה.

אם החלטתם להפיק את האירוע בעצמכם – זה נהדר. אבל גם במקרה כזה תצטרכו לחפש ספקים, להיפגש איתם ולסגור את כל הפרטים החשובים, ולכן כדאי לערוך מחקר קצר, להבין מי נגד מי ומה האופציות שקיימות עבורכם.

טיפ: כדי להפיק את האירוע באופן עצמאי, מומלץ לערוך סקר שוק הכולל מחירים, בטבלת אקסל מסודרת. זה יסייע לכם לקבל את ההחלטה המושכלת והנכונה ביותר עבורכם.

מהי המסורת שלפיה יתקיים הטקס?

שאלת השאלות היא באיזו מסורת אתם דבקים. מה אם הוא מרוקאי ואת לא? או להפך? האם תצטרכו שוק מרוקאי ססגוני? בכל אחת מהחינות ישנם מנהגים שונים, לבוש מסורתי שונה וניואנסים קטנים שמשתנים מטקס לטקס. אם שני בני הזוג מאותה העדה, אז ההחלטה מאוד ברורה, אבל אם לא – עליכם להחליט מה יהיה אופי הטקס ולפי איזו עדה.

טיפ: שתפו את המשפחה בתכנון הטקס, ובקשו מהם טיפים שנוגעים למסורת המשפחתית. לא תאמינו אילו רעיונות יצירתיים הם יוכלו להעניק לכם.

מקום ותאריך

כיום יש מגוון רחב של אופציות לקיום האירוע, החל מאולמות אירועים ועד לאירוע בחצר הבית. אם בחרתם באולם – קבעו פגישה מסודרת והבינו את העלויות הכרוכות בהפקת האירוע. שימו לב שיש מועדים זולים יותר, או חלופין, ככל שתתרחקו מהמרכז – תוכלו לקבל הצעות מחיר זולות יותר. כדאי לברר מול אולם האירועים אילו אפשרויות קיימות, כמו גם לברר על מספר מועדים שונים.

אם החלטתם לקיים את האירוע בבית – מוטב שתכינו רשימה של כל האלמנטים שנחוצים לכם, כמו שולחנות, כיסאות, חברת קייטרינג, תפאורה וכו'. פה דווקא כן נמליץ להיעזר בחברת הפקות שתסייע לכם להפיק את האירוע על הצד הטוב ביותר, ומבלי שיישכחו דברים חשובים.

מעבר לזה, יש לחשוב על התאריך. כלומר, כמה זמן לפני החתונה תרצו לקיים את האירוע. לעיתים, אירוע החינה מתחבר עם אירוע המקווה, ולעיתים בני הזוג מעדיפים לחגוג את שני האירועים בנפרד.

רגע, מה עם תלבושות ותפאורה?

לא פחות חשוב לדאוג לתלבושות מסורתיות ולתפאורה של האירוע, כך שאם אין כפתנים או בגדים מסורתיים שעוברים בירושה או בין הדודות – תצטרכו לשכור או לרכוש תלבושות ייעודיות (כמובן שאתם לא חייבים, אבל זה מוסיף נופך ייחודי ומרהיב לאירוע כולו).

גם התפאורה חשובה ומוסיפה לאווירה המיוחדת של האירוע. תוכלו להתרשם ממגוון רחב של עיצובים ואלמנטים לעיצוב החינה, ולבחור את הפריטים שרלוונטיים לאירוע שלכם.

בחרו ספקים בחוכמה

הספקים שילוו אתכם באירוע, מהווים חלק בלתי נפרד מהצלחת החגיגה. לכן בחרו באופן מושכל את הדיג'יי שלכם, את הצלמים, את ספקי האוכל וכמובן את הספק שממנו תשכרו את התלבושות והכפתנים. מומלץ לקיים שיחת טלפון ראשונית עם כל ספק, ולוודא שהוא מתאים לכם. זאת לצד תיק עבודות, אותו מומלץ לבחון היטב – כדי שתקבלו רושם נכון.

איך מתקיים הטקס? ובכן, הזוג המאושר יושב לו בכס המלכות שהוקצה רק לו, בזמן שכל האורחים עולים, מברכים, שרים ורוקדים לפניהם. בהמשך – מכינים את החינה עצמה. החינה מופקת מעלי הכופר והופכת למשחה במגע עם מים, מורחים אותה על כפות הידיים של החתן והכלה וזה סמל לשפע, פיריון, ברכה והצלחה בחיי הנישואין. בהמשך מתבצעת החלפת המתנות המסורתית – האם של החתן מעניקה לכלה מתנות. לרב מדובר בזהב ותכשיטים, וכך גם האם של הכלה – מעניקה לחתנה הטרי. לבסוף, ממשיכים הריקודים והחגיגות אל תוך הלילה.

שנסכם?

תכנון אירוע חינה מצריך לא מעט דיוק וארגון מוקדם. אם החלטתם להפיק את האירוע בעצמכם, השתדלו לעבוד באופן מסודר, ולדאוג לכל הפרטים הקטנים. אם אתם מחפשים חברת להפקת אירועי חינה – תוכלו ליצור עמנו קשר, לספר לנו כיצד תרצו שהאירוע שלכם ייראה, ויחד נבחן את כל האופציות שקיימות עבורכם.

מזל טוב!