על הטקס המסורתי
טקס החינה המרוקאי מכיל מגוון מנהגים ומסורות והוא ייחודי בשל הצבעוניות שלו, הפאר, ההוד והשפע המורעפים על הזוג הצעיר. על פי המסורת המרוקאית הורי הכלה הם אלה שאמורים לארגן את טקס החינה כשבדרך כלל, נהוג לחגוג אותו יום או יומיים לפני החתונה, ביום בו הכלה הולכת לטבילה במקווה. בנות המשפחה מלוות את הכלה למקווה לטבילת היטהרות, ומשם כולם ממשיכים לחגיגה הגדולה. במהלך הטקס, הכלה לובשת את הלבוש המסורתי "השמלה הגדולה" – או כפי שקוראים לזה במרוקאית "קשוואה כבירה".
מהי החינה שמורחים על הידיים?
החינה עצמה היא צמח ירוק, ולמעשה, מאז ומתמיד היא הייתה חלק מתרבויות מסורתיות ייחודיות. היא מהווה סמל לכניסה לזוגיות, ועל כן הפכה לחלק בלתי נפרד מאירועי החתונה המסורתיים. את החינה, שמיוצרת מעלי הצמח, מערבבים עם שמן ומים – וכך יוצרים את תערובת החינה הייחודית.
התערובת משאירה חותם כתום-אדמדם על העור, כאשר אם הכלה וחברותיה נוהגות למרוח אותה על כפות ידיהם של החתן והכלה, והיא מסמלת שמירה מעין הרע, סגולה לשפע ופיריון ובריאות לזוג המאושר.
חינה מרוקאית: אירוע בלתי נשכח
בשנים האחרונות טקס החינה הפך לאירוע של ממש, לחגיגה גדולה עם לא מעט מוזמנים. כשאת האירוע ניתן לערוך בבית, באולם אירועים או בכל לוקיישן אחר. אפשר לשכור מראש תלבושות לחינה, כמו כפתנים, שמלות וכו', לרוב מבדים מבריקים עם עיטורים ורקמות. במרוקו אגב, נהוג היה לשבץ את בגדי טקס החינה בזהב ולהעבירם בירושה במשפחה.
במהלך האירוע, בני הזוג מלווים על ידי בני המשפחה והחוגגים, לעיתים נישאים באפריון מפואר, בנשיאת נרות ומגשי ממתקים. הם מתיישבים בטאלמון- כורסאות מפוארות הנועדו למעמד מיוחד זה, שם הם נמצאים רוב הערב, כשאת כל התפאורה והחפצים, ניתן לשכור מבעוד מועד עבור האירוע.
הערב כולו סובב סביב החתן והכלה והאורחים מברכים אותם, רוקדים ושרים – ובקיצור, זו חגיגה גדולה ושמחה במיוחד. במהלך הטקס המסורתי, נהוג להעניק מתנות לכלה ולחתן.